Axel van den Broeck

Axel Van Den Broek keert al na één seizoen terug naar Acrog-Tormans

Axel Van Den Broek rijdt vanaf 1 januari terug voor Acrog-Tormans. Opvallend, want een jaar geleden verliet de talentvolle renner uit Ravels het team van voorzitter Jef Robert om zijn geluk te beproeven bij Bert Containers Pauwels Sauzen, het opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat dit zowel voor de renner als het team een win-winsituatie zal geven.

“Je zal me geen slecht woord over Jurgen horen zeggen, maar de keuze om terug te keren naar Acrog-Tormans is voornamelijk ingegeven omwille van het uitgebreide wegprogramma dat je daar als nieuweling kan rijden”verklaart Van Den Broek zijn keuze.“Dit in tegenstelling tot mijn huidige ploeg, waar alles gericht is op het veld en veel minder op grotere wegkoersen. Om mezelf echter volledig te ontwikkelen is zowel het wegprogramma als het veldritprogramma belangrijk.” Het moet inderdaad soms knagen geweest zijn voor de vijftienjarige renner dat zijn vroegere collega’s aan het werk wist in Oostenrijk, Frankrijk of Tsjechië en zelf in kleinere wedstrijden ritme moest zien op te doen. “Dat geef ik grif toe. Al wil ik toch ook benadrukken dat die kleinere wedstrijden geen opdracht waren voor mij. Temeer we met de nieuwelingen en juniores van Bert Containers Pauwels Sauzen een heel grote vriendengroep vormden. Maar natuurlijk blijft het de ambitie om te groeien. En nogmaals, dan zijn die grotere internationale wedstrijden een must.”

Voorzitter Jef Robert moest niet lang nadenken toen de entourage van Axel begin september de vraag stelde om terug te keren: “Axel was hier altijd graag gezien. Ook zijn vertrek naar het opleidingsteam van Jurgen Mettepenningen verliep in de beste verstandhouding. Toen we geïnformeerd werden over een mogelijke terugkeer moesten we niet lang nadenken. We zijn nog steeds overtuigd van zijn klasse en willen hem verder ondersteunen richting een mooie wielertoekomst. Zowel op de weg als in het veld. Dat wij al jaren met het team investeren om onze jeugd internationale ervaring te laten opdoen is een extra troef waar we regelmatig de vruchten van plukken. Komt er ook bij dat beloftevolle veldrijders op termijn kunnen doorgroeien tot het inmiddels bekende Tormans CX-team waar momenteel Quinten Hermans en Corné Van Kessel de vaandeldragers van zijn.”

Ook ploegleiding is in de wolken met de terugkeer van Axel. “We weten wat Axel in zijn marge heeft. Als je gewoon al ziet welke vooruitgang hij maakte na zijn zware val in augustus (Axel werd op training aangereden door een auto nvdr) kan je niet anders dan constateren dat hij nog niets van zijn talent verloren heeft.

Met dank aan Lieven Verheyen voor het artikel en mpics.be voor de foto.

#tormans #acrog #wearebalenbc

Don’t Stop Here

More To Explore

Kampioen Stijn Siemons op bezoek bij sponsor Tormans

Vrijdag 09/04/21 bracht onze Belgische Kampioen Stijn Siemons een bezoek in de kantoren van sponsor Tormans. Stijn Siemons overhandigde aan Jan Tormans zijn prachtige kampioenen trui en kreeg op zijn beurt uit handen van Jan een gepersonaliseerde en blinkende nieuwe Ridley cadeau. Veel succes Stijn! #tormans #acrog #ridleybikes #wearebalenbc

Fotoreportage Nieuwelingen Zepperen

Fotoreportage door Peter Willekens van de wedstrijd te Zepperen met opnieuw een volledig Acrog-Tormans podium klik op de onderstaande link: U17 Zepperen  

Nokere Koerse

Danilith Nokere koerse

📍Selectie U19 Danilith Nokere Koerse 🇧🇪
Succes 🍀🍀🍀
zaterdag 12-03-2022