Balen BC / Acrog - Tormans

Voorstelling van onze club

Acrog-tormans is een wielerclub die zich vooral toelegt op het jeugdwielrennen.
We werken met een zeer brede basis met als basisdoelstelling dat elke renner, vooral miniemen en aspiranten, bij onze club terecht moet kunnen voor een degelijke opleiding. We staan voor een hechte vriendengroep waarin iedereen bereid is om voor elkaar door het vuur te gaan… en waar het groepsbelang primeert boven het individu !!!

Miniemen en aspiranten,  van 8 tot 14 jaar vormt de belangrijke maar onmisbare basis van ons succes. Deze reeksen zijn voor onze club zeer duur,  brengen niet de gewenste publiciteit op voor de sponsors maar deze rennertjes vormen de belangrijke basis om later te oogsten bij nieuwelingen, junioren…  om uiteindelijk later mogelijk een volwaardige prof te worden. 

De junioren zijn tezamen met de nieuwelingen onze topreeks waar we elk  jaar met grote ambities van start gaan. Wij hebben hier een (h)echt topteam die in elke wedstrijd moet kunnen meedoen voor de overwinning. Ook internationaal moeten ze bij de top behoren. 

Wij hebben ook G-sporters, renners met een verstandelijk en/of fysieke beperktheid. Zij vormen een belangrijke schakel om soms verwende valide wielrenners met hun voetjes terug op de grond te plaatsen.. Hun inzet en karakter pas 100% met de doelstellingen van de club. 

Dames jeugd is een volgende categorie, wij promoten volop de dames jeugd en boeken ook hier enorme successen en de wereldtitels van Zoe Backstedt zijn daar uiteraard niet vreemd aan! Wij hebben ook een mooi beloftenteam project, met een zeer mooi programma en hebben op een zeer korte periode ons opgewerkt tot de top drie van Belgie. 

Sinds onze sponsor TORMANS bij onze ploeg is gekomen hebben wij een zeer mooi veldritproject opgestart waarbij op nog geen 2 jaar wij 2 wereldkampioenen hebben en een tiental belgische kampioenen.. nooit is een team op zo korte termijn bekend geworden als ons veldritproject ! 

Talrijke profrenners werden via onze club gevormd; Wilfried Peeters, Herman Frison, Ludo Diercksens, Roy Sentjens,  Johan Verstrepen, Pieter  Mertens, Geert Omloop, JelleVanendert, Kevin Seeldraeyers, Jan Bakelants, Sven Vandousselaere, Jens Debusschere, Arthur Vanoverberghe, Frederique Robert, Yannick Eijssen, Tom Boonen, Jasper philpsen .. en last but not least Remco Evenepoel en anders Cian uytebroekssen… 

Voor onze sponsors; we streven er naar om gans het jaar in de belangstelling te staan en vanaf dit jaar in gans België en Europa. Het hoofddoel blijft de wegwedstrijden maar we hechten ook zeer veel belang aan de piste en het veld. Door te schitteren in al deze disciplines blijven we dus een gans jaar media belangstelling genieten.

kamelencross

neem jouw eerste stap nu

make the impossible possible.