De Ceuster Bonache Cycling Team en Acrog-Tormans bundelen krachten.

Primeur: Twee Kempense topwielerteams bundelen krachten om dameswielrennen te ondersteunen

Foto © Peter Willekens
Van links naar rechts: Ellen Van Loy, Dirk Verbeeck , Davy De Ceuster (Bovenaan) Floor Vanelsakker,  Shana Maes, Jan Thijs; Tom Vandendijck, Rob Peeters
Onderaan: Noor Vandendijck, Nette Coppens (geel rode trui), Zita Peeters , Marie De Schrijver (AA Drink. Sluit vanaf 01/01/2024 aan bij het team) Math Leyssens

Het De Ceuster Bonache Cycling Team en het succesvolle Acrog-Tormans wielerteam bundelen hun krachten om het dameswielrennen op jeugdniveau te bevorderen. “Samen gaan we de nieuwe, vrouwelijke wielertalenten van morgen ontdekken en begeleiden naar de wielertop!” klinkt het ambitieus.

Acrog-Tormans, dat al 75 jaar een belangrijke speler is in het jeugdwielrennen en bekende namen als Tom Boonen, Jasper Philipsen, Remco Evenepoel, Rob Peeters, Zoe Bäckstedt, Jan Bakelants, Cian Uijttebroeks en andere wielrenners heeft voortgebracht, zet nu ook in op de ontwikkeling van jonge, vrouwelijke wielrenners. Onder leiding van ploegleidster Shana Maes voor het veldrijden en haar medewerkers Jan Thijs en Stijn Schildermans voor wegwielrennen begeleiden ze momenteel 25 veelbelovende rensters.

Foto: © Peter Willekens

Goede tandem

Deze samenwerking begon afgelopen zomer, toen twee wielrensters van Acrog-Tormans deelnamen aan een wegwedstrijd in een gemengd team met rensters van het De Ceuster Bonache Cycling Team, een team dat onder andere Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven ondersteunt. Dit leidde tot een gezamenlijke inspanning om het vrouwelijke wielertalent te ontwikkelen.

“Om in wielertermen te blijven, ging daar alles aan het rollen (lacht). Dat was het moment waarop we met iedereen aan tafel zijn gaan zitten en beginnen brainstormen hoe we er een gemeenschappelijk sterk verhaal van konden maken”, zegt voormalig veldrijdster en jeugdcoach Ellen Van Loy. 

Foto: © Peter Willekens

Ellen Van Loy, evenals trainer Rob Peeters van het De Ceuster Bonache Cycling Team, versterken de initiatieven van Acrog-Tormans. Ze trainen samen met Shana Maes de jonge wielrensters en bieden waardevol advies. Deze tandem benadering heeft al tot positieve reacties van de deelnemers geleid.

Talent

De focus ligt op tienermeisjes, nieuwelingen en junioren, die zowel op de weg als in het veld hun sportieve wielertalenten willen ontdekken. Wat deze samenwerking extra bijzonder maakt, is dat rensters kunnen doorstromen naar de beloften (U23) en professionele teams zoals het 100% Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team.

Het zijn niet alleen individuele trainingen, maar ook groepstrainingen waarbij de wielrensters elkaar uitdagen en sterker maken. Dat bevestigen ook onze coaches Rob Peeters, Jan Thijs en Stijn Schildermans”, zegt Ellen Van Loy.

Duurzaam samenwerken

Voorzitter en hoofdsponsor van Acrog-Tormans, Jef Robert, beschouwt deze samenwerking als een win-win situatie voor beide teams. Het creëert een sterke jeugdwerking en biedt een vruchtbare voedingsbodem voor toekomstige toprensters zowel op de weg als in het veld.

Deze duurzame samenwerking tussen twee toonaangevende Kempense wielerteams bouwt aan de toekomst van het vrouwenwielrennen in België. Terwijl de focus momenteel op veldrijden ligt, wordt het wegprogramma uitgebreid en verbeterd. Beide teams zien de potentie om de volgende Lotte Kopecky of Sanne Cant te ontdekken en te begeleiden naar succes in de wielersport.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunnen geïnteresseerde meisjes contact opnemen met beide teams.

Contactgegevens

Acrog-Tormans: dames@acrog-tormans.be

De Ceuster Bonache Cycling Team: management@dcbcx.be

Don’t Stop Here

More To Explore

Aless DE BOCK Belgische Kampioen op de piste

Op de Sport Vlaanderen Heusden-Zolder Velodroom Limburg heeft Aless De Bock de Belgische titel in de puntenkoers op zijn naam geschreven. Aless pakte de winst door net voor de finish een winstronde en de nationale driekleur te veroveren. Proficiat Aless mooi seizoen begin!

Ploegvoorstelling U17

De ploegvoorstelling was niet het enige op het menu van de U17 afgelopen zaterdag, eerst werd er aan Café ’t Smetje in Mol gestart voor een groepstraining, na de douche en maaltijd kregen de renners toelichting over de stage in het Krokusverlof in het Spaanse Altea om daarna prestent te zijn op de ploegvoorstelling in de

Programma G-Sporters Acrog-Tormans 2023

Kalender 2023 (onder voorbehoud) Datum Naam Plaats 19/03/2023 Wielrennen Open Kamp. van Vlaanderen 1 Heusden-Zolder 14/05/2023 Wielrennen Open Kamp. van Vlaanderen Dendermonde 21/05/2023 Wielrennen Open Kamp. van Vlaanderen Kalmthout 17/06/2023 Wielrennen Open Kamp. van Vlaanderen Oosterlo 3/06/2023 Wielrennen Belgisch Kamp. weg Mol 16/07/2023 Wielrennen Belgisch Kampioenschap tijdrijden Torhout 13/08/2023 Wielrennen Open Kamp. van Vlaanderen Brasschaat 3/09/2023