Jef Robert 4Ojaar ACROG 20jaar hoofdsponsor Balen BC

Jef Robert staat al 40 jaar aan de leiding van zijn eigen accountancybedrijf, dat intussen de boekhouding verzorgt van meer dan 1.200 KMO’s. Intussen is Acrog ook al 20 jaar hoofdsponsor van 1 van de belangrijkste clubs in het Belgische jeugdwielrennen. Jef Robert denkt nog niet aan terugtreden en hoewel er al heel wat profs werden afgeleverd, is er nog steeds de focus op de jeugd tussen 8 en 18 jaar. En toch, qua budget loopt dat aardig op.

20 jaar voorzitter
Jef Robert is een icoon in het jeugdwielrennen, waarin hij met Acrog als hoofdsponsor al 2 decennia bijzonder hoge ogen gooit. “Hubert Jacobs was 20 jaar geleden voorzitter bij Balen BC, een traditieclub die inmiddels zo’n 70 jaar bestaat. Ik sponsorde de club toen wel al een beetje en werd gepolst om de functie van voorzitter in te vullen. Na lang en rijp beraad besloot ik toe te happen en de handschoen op te nemen. Aanvankelijk was Acrog slechts een kleine ploeg. Stelselmatig werd die verder uitgebouwd en ik mag zeggen dat we nu toch 1 van de toonaangevende teams zijn.”

Na een periode van 20 jaar als voorzitter kan Jef Robert de waarde van wielersponsoring goed inschatten. “De visibiliteit van wielrennen als publicitaire waarde wordt wel eens onderschat. Toen ik met wielersponsoring startte, was Acrog een nobele onbekende. Inmiddels vergaarden we naamsbekendheid over het hele land. Best wel wat klanten dank ik aan onze continue aanwezigheid in het wielrennen en de gevoerde publiciteit.”

Ook het sociaal karakter van de sponsoring is belangrijk voor Acrog, dat intussen 1 van de grootste accountancykantoren in de Kempen is. “Zo hebben we ook een aantal G-sporters. We hechten veel belang aan een goede opvoeding en proberen die opvoeding ook mee te geven naar de scholen toe. Acrog staat bekend als een toffe club en die wil ik dan ook de komende jaren nog graag helpen via sponsoring.”

Remco Evenepoel
Acrog-Tormans liet de voorbije jaren een rist renners doorstromen naar het profpeloton. “Remco Evenepoel is denk ik wel hét uithangbord van de club als jeugdrenner die Acrog als platform gebruikte naar het profpeloton. Maar hij is uiteraard niet de enige. Denk maar aan Jasper Philipsen. Op de Champs-Elysées stond met Jordy Meeus dan weer een andere jeugdrenner van Acrog op het podium te pronken. Cian Uijtdebroeks passeerde eveneens de revue bij Acrog. En vergeet Tom Boonen niet! Zo kom je snel op 30 tot 35 namen. We keken het eens na en kwamen tot de vaststelling dat 20% van de renners van het huidige Belgische profgild ooit de kleuren van onze Acrog-jeugd verdedigde. Dan mag je wel stellen dat we als jeugdteam het toonbeeld vormen naar andere teams toe.”

De volgende stap zetten, valt vaak niet te onderschatten. Ook daar schenkt Acrog-Tormans veel aandacht aan. “Indien geen aanbieding, begeleiden we onze junioren tevens op weg naar de beloften”, duidt Robert. “Zo kende Jordy Meeus een pechseizoen als 2e jaars junior. We engageerden ons toen bij de oprichting van een beloftenploeg zodat Meeus niet in de kou bleef staan. Het succesvolle vervolg is inmiddels bekend. Het afleveren van renners aan het profpeloton vormt telkens opnieuw de kers op de taart, al is het zeker niet onze enige drijfveer.”

Robert maakte in die 20 jaar al heel wat mee. “Waar ik ‘s nachts nog vaak van wakker word, is het dodelijke ongeluk van onze renner Stef Loos”, klinkt het met een diepe zucht. “Daarom druk ik de renners en rensters nog heel geregeld op het hart om voorzichtig de weg op te gaan. Gelukkig zijn er ook positieve dingen die me bijblijven. Het feit dat we elk jaar weer sterke teams op de been krijgen met een valabel budget, dat doet me heel veel plezier. Onze jeugdrenners groeien uiteraard niet allemaal uit tot profs. Soms zien we onze gewezen junioren wel terug in een andere rol zoals mecanicien of verzorger. Dat doet me plezier, want het is niet alleen het profbestaan dat telt.”

Patrick Lefevere
Via een samenwerking met Patrick Lefevere, de general manager van Soudal Quick-Step, zette Acrog een nieuwe stap voorwaarts. “7 à 8 jaar geleden praatte ik al eens met Patrick”, geeft Robert aan. “Die contacten zijn altijd goed geweest. Inmiddels sloten we een samenwerking die goed loopt. Patrick zorgt voor financiële middelen. Als tegenprestatie bieden we hem de ruimte om renners van over de hele wereld bij ons te stallen. We zitten op dezelfde golflengte en vertolken trouw onze rol van opleidingsploeg.”

De toekomst wordt eentje waarbij Acrog en Tormans, de 2e hoofdsponsor, de handen in elkaar blijven slaan. “We willen de komende 5 jaar nog zeker doorgaan, dus de toekomst is wat dat betreft wel verzekerd. Met inbegrip van het wagenpark draaien we nu op een budget van pakweg 350.000 euro. Acrog zorgt daarbij toch wel voor 70% van de inbreng. Onze nevensponsor Tormans zorgt samen met Soudal Quick-Step en een aantal kleinere nevensponsors voor de overige 30%.”

Tot slot blijft de Acrog-Tormans-ploeg zich ook, ontwikkelen. “We startten onlangs tevens een samenwerking met De Ceuster Bonache, waarmee we ons engageren in het veldrijden. Zo geven we de kans geven aan vrouwelijke crossers om zich verder te ontwikkelen. Het is een interessant project dat nog in de kinderschoenen staat, maar een verdere uitwerking verdient.”

Zaterdag 27 januari 2024 vindt de ploegvoorstelling van Acrog-Tormans plaats bij De Kaasboerin in Postel!

Link bron: Wielerverhaal 23 januari 2024

Don’t Stop Here

More To Explore

Zilver voor Senna Remijn op het WK CX Hoogerheide

Senna Remijn pakt Zilver op Het WK CX in Hoogerheide. Knappe wedstrijd van de Acrog-Tormans 1ste jaar junior, van in de start was Senna in de voorste gelederen terug te vinden en kon als enige nog reageren toen de latere kampioen aanging, nog even geprobeerd om terug aan te pikken met de Fransman maar dan slim

CX training Miniemen Retie

De allerjongste Acrog-Tormans telgen worden klaargestoomd voor het veldwerk op de wekelijkse trainingen, op onderstaande link ben je getuige van hun inzet in en rond de bossen van Retie. Miniemen CX Met dank aan Peter Willekens