SCHITTERENDE PRESTATIES ACROG-TORMANS JUNIOREN IN PARIJS-ROUBAIX

Zondag stonden onze Acrog-Tormans junioren aan de start van de Nation Cup wedstrijd  Paris-Roubaix.
Voor junioren was Paris-Roubaix 111 kilometer en 17 kasseistroken lang.
Naast Jasper Schoofs geselecteerd door Belgian Cycling en Erazem Valjavec door Slovenia kwamen voor Acrog-Tormans ook Axel Van Den Broek, Senna Remijn, Mats Vanden Eynde, Joeri Schaper, Tristan Jannes en Jasper Verbrugge aan de start voor L’enfer du Nord.
Het werd een mooie zondag voor Acrog-Tormans op de kasseien in de hel van het noorden! In de aanvang van de wedstrijd was er nog geen kasseistrook te zien maar toch werd er vreselijk nerveus gereden. Trekken, duwen en… vallen, het sein voor Axel om op de eerste kasseistrook een serieuze versnelling te plaatsen en hij samen met 4 metgezellen ook direct een gat had geslagen, vanaf dat moment waren we vertrokken voor een dollemansrit van een 100 km die zou eindige in een spurt op de piste van Roubaix, Axel begon in vierde positie aan de spurt die van ver werd ingezet door huidig wereldkampioen Albert Withen Philipsen. Philipsen werd nog geremonteerd door de Slovenen Jakob Omrzel en Erazem Valjavec (een ploegmaat bij Acrog-Tormans uitkomend voor de Sloveense selectie), en in extremis ook door Axel, straffe toebak!!

Het resulteerde in een 2de plaats voor Erazem Valjavec , een 3de voor Axel Van Den Broek, 6de Jasper Schoofs, 13de Senna Remijn, 15de Jasper Verbrugge, 24ste Tristan Jannes, 37ste Mats Vanden Eynde en 40ste Joeri Schaper.
Senna 2x lek op een slecht moment en Joeri meerdere lekke banden en fietswissels, maakte kennis met de minder mooie kant van de hel van het noorden en zagen een topresultaat wegglippen ondanks een zeer sterke wedstrijd! Spijtig maar ook dit hoort bij Paris-Roubaix. Als team alle 8 renners aan de start bij de eerste 40 plaatsen van een wedstrijd in de Nations Cup en hierdoor ook het ploegklassement als 1ste afsluiten verdiend felicitaties, knap werk!
Axel werd voor zijn uitermate sterke prestatie, 100km in de aanval, ook nog beloond met de prijs voor de strijdlust!
Ploegleider Patrick Laenen blikt terug op een zeer geslaagde editie van Paris-Roubaix 2024.
Ook een woord van dank aan de ganse team verzorgers en begeleiders van Acrog-Tormans die mee op pad waren om deze race mee te ondersteunen op alle vlakken.

#acrogtormans #soudalquikstep #theyoungwolves #wearebalenbc

 

 

Don’t Stop Here

More To Explore

Fotoreportage Nieuwelingen Zepperen

Fotoreportage door Peter Willekens van de wedstrijd te Zepperen met opnieuw een volledig Acrog-Tormans podium klik op de onderstaande link: U17 Zepperen  

Seppe Sprangers Belgisch Kampioen CX

In Lokeren op een loodzware omloop in het Park ter Beuken heeft Seppe Sprangers zich tot de nieuwe Belgische Kampioen cyclocross gekroond bij de 1ste jaar Nieuwelingen. Seppe pakte eerder dit cross seizoen ook al de provinciale titel Proficiat Seppe de kers op de taart voor een nu al geslaagde veld campagne! #acrogtormans #soudalquickstep #theyoungwolves #wearebalenbc

Jasper Schoofs wint de Vuelta Al Besaya

De Vuelta Al Besaya zit erop, met 3 ritzeges en een vracht bekers en truien keren onze Jonge Wolven terug uit Spanje. Jasper Schoofs won de eerste rit en pakt de eindwinst ook de jongerentrui, de puntentrui en de trui beste buitenlander. Gibbe Staes die erg sterk voor de dag kwam in deze vuelta wint de