Trixxo Ster van Zuid-Limburg 2024

Naar jaarlijkse traditie staat tijdens het Paasweekend de Trixxo Ster van Zuid-Limburg op het Programma. Heel wat nationale en internationale renners zorgen elk jaar voor 4 dagen strijd op de Limburgse wegen.

Rit1 werd een individuele tijdrit rond het Sport & Talentspark Watersley in het Nederlandse Sittard. Voor Acrog-Tormans streden Carl Emil Just Pedersen, Tristan Jannes, Yoram Knaepen, Cisse Pauwels, Jul Hélin en Jort Dockx 6,4 Km tegen de klok. Carl Emil een specialist tegen de tijd klokte af als 3de op 6sec van de winnaar, een schakelprobleem waardoor hij telkens uit de beugel moest om te schakelen kost hem hier een paar seconden, het probleem kwam, en dit niet voor het eerst, door bij de fietscontrole een aanpassing te moeten doorvoeren na de meeting, de fietsen die een week eerder perfect waren afgesteld krijgen plots een no go en andere die een week eerder werden afgekeurd en aangepast waren mochten dan nu weer naar hun oude afstelling moeilijk te begrijpen, hier moeten dringend goed opgeleide mensen achter geplaatst worden om deze toestanden te voorkomen. Terug naar de wedstrijd Tristan 31ste , Cisse 43ste met een losgekomen Crank door afgebroken bouten eindigde de tijdrit op één been, Jort 55ste , Yoram 63ste en Jul 64ste .  Carl Emile is de eerste drager van de bollentrui.
Rit2 werd gekenmerkt door de vele valpartijen die ook voor Jort het einde van zijn ronde zou worden, door een diepe snijwonde aan de knie waardoor verder rijden geen optie was en een passage op spoed noodzakelijk was. Ook Yoram zou in het slot nog betrokken geraken in een massale valpartij op het einde van de wedstrijd maar kon zijn weg verder zetten. Ook Tristan zou hierdoor veel tijd verliezen en nog was het niet gedaan op 400m van de finish opnieuw een valpartij hier was Jul niet in betrokken maar moest erachter wel voet aan grond zetten waardoor hij met lichte achterstand eindigde wat in de uitslag later werd gecorrigeerd. Tristan pakte de rode trui van de rushes, Oef wat een hectische dag was dit gelukkig nog niet dikwijls meegemaakt !
Rit3 op Paaszondag werd een opmerkelijk rustigere dag, Yoram schoof mee in de vroege ontsnapping en pakte de punten voor de rushes weg door 2 van de 3 sprinten te winnen, Carl Emil zat dan weer mee in de groep die voor de winst ging maar zich lieten verassen door een late uitval. Iedereen veilig binnengelopen in deze rit. Tristan behoudt de rode trui en Carl Emil nog steeds op 3 in het algemeen klassement op 6sec.
Rit4 op Paasmaandag de laatste en aangekondigd als de lastigste van deze Trixxo Ster van Zuid-Limburg. De wedstrijd zou op de Côte de Hallembaye in een definitieve plooi vallen wanneer 2 renners wegrijden uit een eerder gevormde kopgroep. Geen Young Wolves was mee door een offday zat er niet meer in dan te strijden voor wat ze nog waard waren, Tristan verliest nog zijn rode trui doordat een concurrent in de laatste rushsprint nog op gelijke hoogte komt maar een sprint meer won en dus de trui overnam, ook Carl Emile had niet meer de power om er nog vol tegenaan te gaan en zag het podium nog wegglippen en als 5de deze Trixxo Ster van Zuid-Limburg eindigen.

Een ronde waarin iedereen weer wat slimmer en een ervaring rijker is geworden!

Hieronder alle Resultaten:
Rit1: Sittard
Rit2: Mopertingen – Hoeselt
Rit3: Hoeselt – Veldwezelt
Rit4: Veldwezelt – Mopertingen

Don’t Stop Here

More To Explore

BK G-Sporters in Mol

Onze G-sporters mochten zaterdag 18juni22 aantreden voor hun BK in Mol. Al onze renners hebben ondanks de zeer warme omstandigheden zeer mooie resultaten neergezet met als kers op de taart de Zilveren Medaille🥈van Marijn Giovanni! Top 👏👏👏 Proficiat aan alle deelnemers STERK 💪💪💪 Hieronder de link met foto’s BK MOL G-Sport Met dank aan Peter Willekens!

Jasper Schoofs wint de Vuelta Al Besaya

De Vuelta Al Besaya zit erop, met 3 ritzeges en een vracht bekers en truien keren onze Jonge Wolven terug uit Spanje. Jasper Schoofs won de eerste rit en pakt de eindwinst ook de jongerentrui, de puntentrui en de trui beste buitenlander. Gibbe Staes die erg sterk voor de dag kwam in deze vuelta wint de