10 jeugdproducten Balen BC naar Tour De France 2023

Balen B.C. Acrog-Tormans, opgericht in 1948, is uitgegroeid tot één van de gekende trajecten naar de top van het wielrennen.
Jef Robert (voorzitter): ” Vanaf de leeftijd van 8 jaar laten we de jonge talentjes kennis maken met de wereld van het wielrennen, we leren en motiveren ze om te groeien en geven ze uiteindelijk een enorme steun bij het bemachtigen van een toegangsticket voor de World Tour Teams.”
Jaar na jaar is Balen B.C. Acrog-Tormans één van de belangrijkste leveranciers voor de professionele teams. Onder meer namen zoals huidig wereldkampioen Remco Evenepoel en voormalig wereldkampioen Tom Boonen mochten bij Balen B.C. de eerste knepen van het vak leren, net als huidige ploegleiders Wilfried Peeters en Herman Frison.
Talrijke profrenners werden via onze club gevormd waaronder enkele bekende namen zoals: Ludo Diercksens, Roy Sentjens, Johan Verstrepen, Geert Omloop, Jelle Vanendert, Jan Bakelants, Frederique Robert, Ward Vanhoof, Jens Debusschere, Jasper Philipsen, Stig Broeckx en zo veel meer.
The Wolfpack van Patrick Lefevere, waar de club nu deel van uitmaakt, zal zeker een boost geven en is een beloning voor de teamleiders, sportdirecteurs, medewerkers en vrijwilligers van de club, en het zal nog meer deuren openen naar grote internationale koersen.
Trots mogen we als club zijn wanneer we zien dat maar liefst 10 renners aan de start staan in de Tour De France 2023 die hun opleiding hebben genoten bij Balen B.C Acrog-Tormans.
Bron uit origineel bericht van Quick-Step Alpha Vinyl.

Don’t Stop Here

More To Explore

Junioren Mol-Ezaart In beeld

Peter Willekens maakte van de wedstrijd voor Junioren te Mol-Ezaart de volgend fotoreportage. Liam Van Bylen behaalde in Mol-Ezaart zijn 9de overwinning van het seizoen, proficiat Liam. Rune Vandendijck kwam en voor het laatst aan de start van een wedstrijd en kiest voor een opleiding bij Defensie aan de KMS Succes Rune. Mol-Ezaart Junioren Thanks Peter!  

Foto’s Retie – Schoonbroek U17 & U19

Afgelopen weekend stonden onze Acrog-Tormans Nieuwelingen en Junioren aan de start te Retie – Schoonbroek. Thibo Van Den Abeele pakte er de winst bij de U19 TOP Proficiat! Peter Willekens richtte zijn lens op de blauw gele garde je kan ze bekijken op onderstaande link: Nieuwelingen  Junioren Thanks Peter!

U17 2de jaars Niels Driesen Belgisch Kampioen

Bij de tweedejaars nieuwelingen jongens was Niels Driesen de snelste na 9 ronden (+-73km). Victor Vaneeckhoutte en Liam Coninckx vervolledigden het podium. Proficiat Niels! #acrog #tormans #wearebalenbc