Acrog-Tormans

Sporthart
Balen BC of beter Acrog-Tormans Soudal Quick-Step viert dit jaar zijn 75e verjaardag en tijdens de ploegvoorstelling werd Voorzitter Jef Robert meermaals (terecht) in de bloemen gezet. Jef (en Nelly) waren er ook in Calpe opnieuw bij en zagen dat het goed was. Heel goed. Jef beschikt over een ge-wel-dig team van medewerkers, vrijwilligers met een uitmuntende ‘make it happen’ mentaliteit.
Un gran saludo
Maak van de gelegenheid graag gebruik voor een BIG SHOUT OUT voor dat hele team dat niet alleen de stage voorbereid en georganiseerd heeft. Maar ook zorgde voor de integrale uitwerking op een grandioze manier. Het is vandaag geen evidentie meer in het sportlandschap bij jeugdteams. Ik trap een open deur in. De vrijwilligers worden schaars, de medewerkers die er samen met de jeugd iets van willen maken staan minder dan ooit op. Let’s face it.
Responsabilidad
Zeggen dat hun verantwoordelijk ‘groot’ is, is wellicht nu al het understatement van het jaar. Meer dan 30 getalenteerde op zo’n 1.800 km van het ouderlijk huis (en voor onze Deense en Griekse renner nog meer) meenemen voor een slordige 700 km van trainingen op en rond de Col des Rates. Ga er maar even aan staan. Ene Jasper Philipsen, die we onderweg passeerde, sprak het uit. ‘Amaai, jullie zijn nogal met een pak renners hier’. De vlam van Ham heeft gelijk, groot gelijk. Naast bewondering voor het mooie Balen BC beseft deze topcoureur dat het allemaal niet zo normaal is. We kwamen geen enkel team tegen dat zo talrijk was. De mekaniekers, verzorgers, begeleiding en ploegleiding bij Balen BC slagen er in met brio. Jaar na jaar.
Segurida
Net voor het vertrek van de toffe bende begeleiders en atleten die een sportieve gezonde week beleefden sprak ik kort met een van de ploegleiders. Zijn antwoord op de vraag ‘Hoe is voor jouw de stage verlopen?’ vat het samen. De zichtbaar vermoeide vrijwilliger hield het kort: ‘Ik ben opnieuw heel tevreden dat de stage veilig is verlopen!’ Zo’n antwoord liegt niet.
Profesional
We staan er niet bij stil of in ieder geval té weinig. Het is niet evident. Een bescheiden maar uitermate sympathieke en getalenteerde ploegleider uit de UK gebruikte de mooiste superlatieven toen hij zijn lofzang over Balen BC startte: really professional. It’s just great to see. Clothing gear, leisure wear, enormous staff, superb bikes, …’ It is impressive. De slimme man heeft gelijk.
Cardiomegalia
Dit alles dankzij een groep, een sterk team die met z’n allen wellicht snel langs de cardioloog moeten. Volgens mij hebben ze een sporthart in ALLE betekenissen van het woord.
Muchas gracias à todos. Lo que haces no es evidente
Aan iedereen, bedankt. Het is niet evident.

Don’t Stop Here

More To Explore

Yoram Knaepen primus in MOL-SLUIS U17 foto’s Peter Willekens

Afgelopen zondag stond er in Mol-Sluis (een thuiswedstrijd voor ons team) de grote Prijs Wilfried Peeters op het programma, in de afwachtingswedstrijd voor U17 kwam een sterk blok Acrog-Tormans jongens aan de start, met 17 van de 103 starters waren The Young Wolves goed vertegenwoordigd. Onze wolven toonde zich zeer bedrijvig,  Yoram Knaepen spurtte naar de

Fotoreportage Tom Boonen door Wout Beel

Afgelopen week kon je via de introductie van enkele filmpjes kennismaken met onze nieuwe outfit voor het nieuwe seizoen, ondertussen waren ze ook al te spotten ergens ten velden. Hieronder vind je de link terug van de fotoreportage met Tom Boonen gemaakt door huisfotograaf van Soudal Quick-Step Wout Beel. Veel kijkplezier Fotoreportage New Kit 2023 Graag

Winst voor Niel Meulemans in Budingen Foto’s by Peter Willekens

Er stonden 133 renners aan de start in Budingen-Leenhaag waarvan er 64 zouden strijden voor de zege. Niel Meulemans haalde zijn snelle benen boven en won de peloton spurt overtuigend, meteen zijn eerste seizoenzege. Peter Willekens bracht The Young Wolves van Acrog-Tormans in beeld op onderstaande link kan je ze bekijken: Junioren Bundingen-Leenhaag Proficiat Niel! Thanks