Joeri Schaper 3de in Guido Reybrouck Classic.

In en rond Damme werd de 17e Guido Reybrouck afgewerkt, zaterdag werd er geopend met een 11,4Km lange tijdrit, Acrog-Tormans gooide Jasper schoofs, Joeri Schaper, Aless De Bock, Erazem Valjavec, Cisse Pauwels en Gustav Roller in de strijd voor de snelste tijd. Jasper kwam het dichtst bij de winst met een 2de plaats op 6sec van de winnaar, ook Joeri reed een knappe tijdrit en moest 8sec toegeven, Erazem klokte de 15de tijd, Aless 50ste , Cisse 51ste en Gustav voor wie dit een eerste ervaring op UCI niveau was 90ste.

In het ploegenklassement goed voor een 2de plaats.
Zondag was een gesloten wedstrijd met in de aanvang veel valpartijen waarvan onze renners buiten een klein oponthoud gespaard bleven. Enkelingen probeerde aan te vallen maar tot grote verschillen kwam het niet, wel stond de deur achteraan open en na elke kasseizone brak het peloton in verschillende delen. Cisse Pauwels zat goed in de wedstrijd tot hij op een slecht moment en plaats lek reed en het ondanks zijn inzet een onmogelijke opdracht werd om terug te keren, Aless kreeg af te rekenen met zadelbreuk en verdween uit wedstrijd, wat later nog meer onheil Jasper bevond zich in de achterste gelederen van het peloton wat geen goed signaal was, Jasper moest de wedstrijd staken met verstramde spieren door onderkoeling. Ondertussen was het peloton uitgedund tot een 60 tal renners voor de finale, er volgde aanvallen maar nooit van die orde dat ze zouden slagen, Gustav eindigde in de buik van het peloton, knap voor een eerste wedstrijd van UCI niveau bij de junioren, Erazem deed de lead out voor de spurt van Joeri maar door nog een kleine kloof te moeten dichten kwamen we een mannetje te kort om het ook af te maken in de spurt Joeri eindigde 9de , In het algemeen klassement eindigt Joeri 3de , Erazem 10de en Gustav 42ste het leverde ons de 2de plaats op in het ploegenklassement in deze sterk internationaal bezette wedstrijd.

Graag nog een woord van dank aan Soudal Quick-Step (en driver Berny) voor de ondersteuning in de TT met de teambus waarin onze renners van alle comfort konden genieten, Thanks!

📸Martine Verfaillie

#acrogtormans #soudalquickstep #theyoungwolves

Don’t Stop Here

More To Explore

Voorzitter Jef Robert tekent zwaarste training van voorbereiding uit.

Het was niemand minder dan Voorzitter Jef Robert die zijn troepen (Nieuwelingen en Junioren van Acrog- Tormans) persoonlijk stond op te wachten op het prachtige (Top-)sport domein TAERU. Dit domein dat door de uiterste sympathieke Dirk Baelus onlangs werd gestart heeft alles in huis om het nieuwe ‘Font Romeu’ voor de duursporter te worden. De Junioren

Fotoreportage Tom Boonen door Wout Beel

Afgelopen week kon je via de introductie van enkele filmpjes kennismaken met onze nieuwe outfit voor het nieuwe seizoen, ondertussen waren ze ook al te spotten ergens ten velden. Hieronder vind je de link terug van de fotoreportage met Tom Boonen gemaakt door huisfotograaf van Soudal Quick-Step Wout Beel. Veel kijkplezier Fotoreportage New Kit 2023 Graag