Partnerschap tussen QUICK-STEP ALPHA VINYL en ACROG-TORMANS BALEN BC in 2023

Ons team zal een partnerschap aangaan met Balen BC, met als doel enkele van de beste junior rijders te helpen hun potentieel te benutten.

Nadat onlangs werd aangekondigd dat het Soudal Quick-Step Devo-team vanaf 2023 de Wolfpack-vouw zal vervoegen, is de nieuwste ontwikkeling gericht op het opzetten van een nog bredere basis die getalenteerde renners kan helpen bouwen aan een mogelijke toekomst met het ontwikkelingsteam en zelfs de World Tour team.

Balen BC, opgericht in 1948, is onderdeel geworden van een van de beroemdste paden voor jonge renners om de top van de fietspiramide te bereiken. In de loop der jaren bestond het teamcohort uit een jonge Tom Boonen en Remco Evenepoel, die momenteel de Vuelta a España leidt, die beiden lid worden van de Wolfpack. Onze huidige sportdirecteur Wilfried Peeters leerde ook zijn vak bij het team, voordat hij een langdurig lid werd van Quick-Step Alpha Vinyl.

Hoewel er geen rebranding van Balen BC zal zijn, zal de samenwerking met Quick-Step Alpha Vinyl, die in februari 2023 van start gaat, ervoor zorgen dat de twee nauw samenwerken om het beste jonge rijtalent te identificeren en hun talent te helpen koesteren. Ze zullen een schat aan fietskennis en -ideeën delen, met als doel hun ontwikkeling als renners en jonge mensen te helpen, evenals een duurzame talentenstroom op te bouwen om zowel de ontwikkeling als de World Tour-teams te voeden.

Over de samenwerking gesproken, Jef Robert van Balen BC zei: “Als manager van Balen Bicycle club ben ik vereerd en trots om deel uit te maken van de Wolfpack. We zijn een van de toonaangevende jeugdteams in België en in Europa, en we leiden het peloton met ons jeugdontwikkelingsprogramma. Jaar na jaar is Balen Bicycle Club een van de belangrijkste leveranciers van de professionele teams. Vanaf achtjarige leeftijd laten we de jonge talenten de wereld van het wielrennen ontdekken, we leren en motiveren ze om te groeien en geven ze uiteindelijk een enorme steun bij het bemachtigen van een toegangsbewijs voor de World Tour-teams.”

Robert vervolgt: “Deel uitmaken van de Wolfpack zal onze organisatie een boost geven en is een enorme beloning voor de teamleiders, sportdirecteuren, medewerkers en vrijwilligers van Balen BC. Deelnemen aan de Wolfpack zal de voortgang van onze teams naar een ander niveau tillen en zal nog meer deuren openen naar de grootste internationale races waar we nog meer ervaring kunnen opdoen. Beide teams hebben een vergelijkbaar DNA en delen kenmerken als teamgeest, hard werken, bike smart en races proberen te winnen! Vandaag zijn we ervan overtuigd dat deze samenwerking ons zal leiden tot een enorm aantal glorieuze overwinningen die nieuwe kampioenen zullen creëren. We kijken nu al uit naar februari 2023.”

Patrick Lefevere, CEO van Quick-Step Alpha Vinyl, was eveneens verheugd met deze samenwerking: “We hebben door de jaren heen een geweldige relatie gehad met Balen BC en Jef, zonder het ooit te formaliseren. Hun staat van dienst in het consequent identificeren en ontwikkelen van jonge en getalenteerde rijders spreekt voor zich. We hebben het geluk gehad dat ze zowel Remco als Tom hebben geholpen in hun jonge jaren, die toen twee van onze beroemdste ruiters werden. Deze samenwerking zal er hopelijk toe leiden dat we nog meer van de beste jonge rijders ontdekken, en samen kunnen we ze een platform geven waarop ze kunnen schitteren.”

Origineel bericht:  QUICK-STEP ALPHA VINYL AND BALEN BC TO JOIN FORCES

Don’t Stop Here

More To Explore

Saint Jans Cappel

📍Selectie U17 Saint Jans Cappel 🇫🇷
Succes 🍀🍀🍀
zondag 13-03-2022

Seizoenstart 2021.

Eindelijk Na maanden van trainen in kleine bubbels, grote bubbels naar nog grotere bubbels in zowat het ganse land, mogen onze renners zich vanaf vandaag eindelijk opnieuw gaan uitleven in wedstrijden! We wensen hun allen van klein tot groot een sportief en zorgeloos seizoen toe! Ook hadden we nogmaals alle onze sponsors willen bedanken voor hun

Junioren pakken zilver op het BK Ploegen tijdrijden

Op zondag 3juli stond in Montenaken het Belgisch Kampioenschap Ploegen tijdrijden op het programma, onze junioren verloren na 4km een belangrijke pion door een lekke band waardoor het moeilijk werd om op te boksen tegen het sterke blok van de winnaars. Proficiat Yarno Van Herck, Milan De Ceuster, Liam Van Bylen, Xander Verhagen, Gibbe Staes en