Junioren Acrog-Tormans Balen BC verkennen Hel

Parijs-Roubaix is voor velen één van de meest spraakmakende klassiekers van het hele seizoen.
Voor Balen BC is dit niet anders. Integendeel. Meerdere renners uit de stal van Voorzitter Jef Robert excelleerden er en konden in het verleden meermaals de felbegeerde kassei omhoogsteken.
Voor het eerst in zijn geschiedenis van de club ontvingen ze een wild card. Dus zondag as. verschijnt Acrog-Tormans Soudal Quick-Step als enige (!) Belgische clubteam aan de start. Woensdag 5 april reden de atleten van Balen BC al enkele kasseien uit de grond, of toch bijna.
Het werd een heerlijke fietsdag daar in het Noorden. Patrick en Jef gaven voor de ‘recon’ nog enkele steengoede tips (what’s in a name) mee. De kasseien lagen er – ondanks de goeie omstandigheden – nog steeds erbarmelijk slecht bij en niet iedereen bleef overeind. De wedstrijd van zondag met tal van landenteams kondigt zich snel, intensief en zwaar aan. Voor zowel de renners als hun materiaal wordt Paris – Roubaix (lees: Lecelles – Roubaix) voor Junioren een ware slijtageslag. Maar bij de renners van Balen BC zijn ze ondertussen wel iets gewoon en de overwinning van zondag ll. in Pévèle biedt ongetwijfeld de juiste ‘moral’ om te mikken naar het allerhoogste, de mooiste steen ter wereld, de diamant van het wegwielrennen, de kassei van Roubaix.

Don’t Stop Here

More To Explore

Foto’s CX Herenthout U19

Ook de Acrog-Tormans U19 crossers waren afgelopen weekend present en doken het veld in te Herenthout. Peter Willekens was ook hier present met de camera . Klik op onderstaande links: U19 Herenthout Foto’s Peter Willekens thanks!

Junioren pakken zilver op het BK Ploegen tijdrijden

Op zondag 3juli stond in Montenaken het Belgisch Kampioenschap Ploegen tijdrijden op het programma, onze junioren verloren na 4km een belangrijke pion door een lekke band waardoor het moeilijk werd om op te boksen tegen het sterke blok van de winnaars. Proficiat Yarno Van Herck, Milan De Ceuster, Liam Van Bylen, Xander Verhagen, Gibbe Staes en