Junioren Acrog-Tormans Balen BC verkennen Hel

Parijs-Roubaix is voor velen één van de meest spraakmakende klassiekers van het hele seizoen.
Voor Balen BC is dit niet anders. Integendeel. Meerdere renners uit de stal van Voorzitter Jef Robert excelleerden er en konden in het verleden meermaals de felbegeerde kassei omhoogsteken.
Voor het eerst in zijn geschiedenis van de club ontvingen ze een wild card. Dus zondag as. verschijnt Acrog-Tormans Soudal Quick-Step als enige (!) Belgische clubteam aan de start. Woensdag 5 april reden de atleten van Balen BC al enkele kasseien uit de grond, of toch bijna.
Het werd een heerlijke fietsdag daar in het Noorden. Patrick en Jef gaven voor de ‘recon’ nog enkele steengoede tips (what’s in a name) mee. De kasseien lagen er – ondanks de goeie omstandigheden – nog steeds erbarmelijk slecht bij en niet iedereen bleef overeind. De wedstrijd van zondag met tal van landenteams kondigt zich snel, intensief en zwaar aan. Voor zowel de renners als hun materiaal wordt Paris – Roubaix (lees: Lecelles – Roubaix) voor Junioren een ware slijtageslag. Maar bij de renners van Balen BC zijn ze ondertussen wel iets gewoon en de overwinning van zondag ll. in Pévèle biedt ongetwijfeld de juiste ‘moral’ om te mikken naar het allerhoogste, de mooiste steen ter wereld, de diamant van het wegwielrennen, de kassei van Roubaix.

Don’t Stop Here

More To Explore

BK G-Sporters in Mol

Onze G-sporters mochten zaterdag 18juni22 aantreden voor hun BK in Mol. Al onze renners hebben ondanks de zeer warme omstandigheden zeer mooie resultaten neergezet met als kers op de taart de Zilveren Medaille🥈van Marijn Giovanni! Top 👏👏👏 Proficiat aan alle deelnemers STERK 💪💪💪 Hieronder de link met foto’s BK MOL G-Sport Met dank aan Peter Willekens!

Fotoreportage Tom Boonen door Wout Beel

Afgelopen week kon je via de introductie van enkele filmpjes kennismaken met onze nieuwe outfit voor het nieuwe seizoen, ondertussen waren ze ook al te spotten ergens ten velden. Hieronder vind je de link terug van de fotoreportage met Tom Boonen gemaakt door huisfotograaf van Soudal Quick-Step Wout Beel. Veel kijkplezier Fotoreportage New Kit 2023 Graag

New Kit Day

TODAY. IS. NEW. KIT. DAY. CEO Patrick Lefevere was delighted when he said ‘We have had a great relationship with Balen BC and Jef over the years, without ever formalizing it. Their track record of consistently identifying and developing young and talented riders speaks for itself. We have been very fortunate that they have helped both